fbpx Leirikuvaus | citynuoret Ry

Leirikuvaus

Vauhti ja vimma-leiri ovat sisällöltään samanlaiset. 

1. Päivä

Leiri alkaa noin puolenpäivän aikaan Pitkäjärven vapaa-ajankeskuksessa, Kokemäellä. Leiriläiset, jotka aloittavat leirinsä Turun linja-autoasemalta, saapuvat leiripaikalle samaan aikaan kuin omalla kyydillä tulevat leiriläiset. Ensimmäisenä vuorossa on leirille ilmoittautuminen, jonka yhteydessä lapset saavat leiripaitansa ja heidät jaetaan telttaryhmiin. 

Jokaisella telttaryhmällä on omat vastuuohjaajat, joihin leiriläiset tutustuvat paremmin lauantain aikana. Leirin pystytyksen jälkeen on vuorossa leirinavaus, jossa käydään läpi leirin kulkua ja leirinjohtaja kertoo leirisäännöt. Leirinavauksesta siirrytään jouhevasti uusien leiriläisten kanssa tutustumiskierrokselle, jossa esitellään leirialue. 

Pienen kävelyretken jälkeen siirrytään ensimmäisiin toimintapisteisiin, joita lauantaina on luvassa kaksi kappaletta. Toimintapisteiden välissä nautitaan päivällinen ruokalassa, jossa tarjoillaan koko leirin ajan maukkaita aterioita. Kun mahat ovat täynnä, on vuorossa lauantain toinen toimintapiste.

Iltapäivällä vuorossa on yksi leirin kohokohdista eli jalkapalloturnaus. Se on hauska ja leikkimielinen tapahtuma, jossa lapset pelaavat telttakylittäin toisiaan ja ohjaajia vastaan. Turnaus huipentuu finaalipeliin, jossa kaikki leiriläiset ottavat yhtä aikaa mittaa ohjaajista. 

Tyhjin mahoinhan ei sovi nukkumaan mennä, joten makkaran grillaus kuuluu vielä ensimmäisen leiri-illan ohjelmaan. Makkaran grillauksen yhteydessä lapsilla on aikaa tutustua toisiinsa sekä leiriohjaajiin. Iltapalan ja hampaiden pesun jälkeen noin kymmenen aikaan lapset hakeutuvat telttoihinsa nukkumaan.

2. Päivä

Herätys lauantai on noin yhdeksän aikaan. Herätyksen jälkeen siirrytään suoraan aamupalapöytään, jonka jälkeen onkin vuorossa päivän ensimmäinen toimintapiste. Tämän jälkeen nautitaan jälleen leirikokkien valmistamasta maukkaasta lounaasta ja vietetään tietysti vapaa-aikaa. Ohjaajat ovat varanneet leirille mukaan paljon erilaisia aktiviteettejä aina lautapeleistä tennismailoihin, ja lapset voivat lainata niitä aina kun leirillä on vapaa-aikaa. Vapaa-ajalle järjestetään myös erilaista ohjattua toimintaa, johon kukin leiriläinen voi halutessaan osallistua.

Tämän jälkeen on luvassa vielä kolme toimintapistettä, joiden välissä luonnollisesti nautitaan maittava päivällinen. Päivän aikana on siis ehditty vierailla jopa neljällä eri toimintapisteellä, jotka kaikki ovat lasten itse valittavissa. Viimeisen toimintapisteen päätyttyä nautitaan myös yhdessä lettuja muiden leiriläisten ja ohjaajien kanssa. Telttoihin kömmitään iltapesujen jälkeen noin kymmenen maissa ja hiljaisuus laskeutuu telttakylään tavalliseen tapaan puoli yhdeltätoista.

3. Päivä

Sunnuntai on aivan varmasti leirin tapahtumarikkain päivä. Aamupalan jälkeen on leirin kahden viimeisen toimintapisteen vuoro. Näiden jälkeen nautitaan ravitseva lounas, jotta jaksetaan peuhata seuraavana vuorossa olevassa rantailtapäivässä. Tämä riehakas iltapäivä pitää sisällään saunomista, uintia ja muuta hauskanpitoa. Iltapäivään on varattu niin paljon aikaa, että jokainen halukas varmasti pääsee kokeilemaan haluamiaan juttuja! Tämä päivä on todellinen vesipedon paratiisi! (Ja näitä petoja on yleensä ollut aivan yhtä monta kuin leiriläisiäkin.) Tietenkään kaikki eivät kerralla mahdu rannalle, joten sillä aikaa kun toiset temmeltävät rannalla, keskittyvät toiset jumppasalissa lähes elokuvateatterin tasoiseen elokuvanautintoon.

Tämän jälkeen pitäisi jo hengähtää, mutta mitä vielä. Illalla on luvassa kaikkien leiriläisten odottama leiridisco, josta ei meno parane. Alkuillasta telttakylissä käy kuhina, kun leiriläiset laittavat parasta ylleen. Oikea huippu DJ sekä häkellyttävät valot jättävät kouludiscot kuin nallin kalliolle. Tunnelma on katossa koko discon ajan!

4. Päivä

Leirin päätöspäivä. Vaikka illalla on biletetty yli puolen yön, on aamulla herätys kello yhdeksän. Aamupalan jälkeen aloitetaan leirinpurku. Leirialueen siivouksen jälkeen leiriläisten nokkeluutta ja taitoja testaillaan vielä leiriolympialaisissa, jotka sisältävät tiukkoja niin älyä kuin ketteryyttäkin vaativia tehtäviä. Olympialaisten jälkeen syödään leirin viimeinen maittava lounas. Sitten leiriohjelmassa onkin jäljellä enää leirinpäätös, jossa kaikki leiriläiset saavat leiridiplomin muistoksi leirille osallistumisesta. Lisäksi jaossa on myös muutamia erikoisdiplomeja ja palkintoja. Sitten ei muuta kun teltat ja tavarat mukaan ja nokka kohti kotia. Näin jälleen yksi Citynuorten leiri on saatu onnellisesti päätökseen.